Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Roham az építőanyagért

NyomtatásA tégla- és cserépgyártók az esztendő első hónapjaiban évek óta nem látott mennyiségben adták el termékeiket, a kereskedők szinte minden készletet felvásároltak – mondta a Magyar Idők érdeklődésére Kató Aladár, a Magyar Téglás Szövetség (Matész) elnöke. Hiányra ugyanakkor nem kell számítani, az építőanyag-gyártók a szakember szerint felkészültek a rohamra. Ez az iparág hét-nyolc éve még 40 ezer lakás építését szolgálta ki megfelelően. Nincs tehát másra szükség, mint a leállított termelőkapacitások megnyitására – magyarázta. Matész elnöke rámutatott: az elmúlt néhány év igen gyenge volt az iparág számára, sok vállalkozás padlóra került, az árak erősen nyomottak voltak, miközben kevés megrendelést kaptak. A tragikus múlt esztendő aztán felébresztette a döntéshozókat. Kató Aladár megjegyezte, a szakma üdvözölte a kormány lakásépítést serkentő döntéseit, amelyeknek jelentős hatásuk lesz többek között az építőanyag-iparra is. A bevezetett intézkedésekre – különösen a kisebb forgalmi adóra – viszont nemcsak négy évre, hanem legalább egy évtizedig szükség lenne. Mindez abból a szempontból is fontos, hogy az ágazatnak jelentős a munkaerőigénye.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.