Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Leginkább Budapesten bővül az új lakások kínálata

NyomtatásEgymásra licitálnak a nagy ingatlanfejlesztők, hogy az elkövetkező években mekkora lakásmennyiséggel jelennek meg a piacon. Budapesten már az idén megháromszorozódhat az értékesítési céllal felépülő lakások száma, igaz, ezek javarészt már vevőre is találtak. A teljes újlakás-kínálat egy hónap alatt mintegy tizedével nőtt, egyre több a tervasztalról árult, de akár csak 2019-ben költözhető ingatlan. A nagy ingatlanfejlesztők sorra jelentik be terveiket, s aki számított a kormányzati intézkedéscsomagra, már több nagy projektet készített elő. A gyorsan kapcsoló és a lassabban „ébredő” ingatlanfejlesztőkre viszont egyaránt jellemző, hogy viszonylag kevés lakást adnak át idén, portfóliójukban inkább 2017-ben vagy 2018-ban, esetleg még később költözhető lakások vannak. A legnagyobb fejlesztők jóformán egymásra licitálnak, azonban idei átadás viszonylag kevés lesz A legnagyobbak jóformán egymásra licitálnak. A Biggeorge Property Zrt. nyolc helyszínen mintegy háromezer lakás tervezését-építését kezdte meg. Nagygyörgy Tibor vezérigazgató lapunkkal azt közölte, idei átadással nem számolnak, a fejlesztések többsége jövőre vagy 2018-ban lesz költözhető. A Metrodom a következő három-négy év során több mint háromezer új lakást épít. Ezek közül mintegy 750 idei átadású, igaz, ezek néhány kivételtől eltekintve már mind vevőre találtak. A Cordia Zrt. szintén nyolc budapesti helyszínen összesen 1500 lakás fejlesztését indította el, 2017-es és 2018-as átadással. A beruházások elsődleges helyszíne a főváros. Főként a belvárosi és bel-budai részek, de sok új társasház készül a IX., a XI., a XIII., a XIV. és a XVI. kerületben is. Vidéken alapvetően a megyeszékhelyeken (Győr, Kecskemét, Debrecen) kezdődnek nagyobb fejlesztések.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.