Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


Rendezték a családiház-építések egyszerű bejelentését

NyomtatásMegnyugtató módon tisztázódott a szakma által eredeti formájában erőteljesen kifogásolt, a családi házak építésénél bevezetett egyszerű bejelentés fogalma. Július 1-jétől a bejelentés az elektronikus építési napló készenlétbe helyezésével történik. Jogszabályi felhatalmazások alapján eközben a Magyar Építészkamara és a Magyar Mérnöki Kamara megalkotta a kivitelezési tervdokumentáció tartalmi követelményeit, valamint a tervezői művezetés előírásait tartalmazó együttes szabályzatát. - Az építtető szempontjából ennél egyszerűbben tulajdonképpen nem lehetne elkezdeni egy építkezést, hiszen az építési hatóságot teljesen kiiktatták a rendszerből. Egyúttal rendeződött a szakma által eredetileg erőteljesen kifogásolt egyszerű bejelentés mikéntje is. Ha ezt a rendszert vezették volna be január 1-jén, nem kísérte volna akkora felzúdulás már az akkori módosításokat sem – mondta a Magyar Időknek Jámbor Attila ügyvéd, az Építésijog.hu szakmai portál szerkesztője.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.