Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Mégis lebontják a MTESZ-székházat a Kossuth téren

NyomtatásA Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének székházát nagyon sokan ismerik, igaz, nem MTESZ-székházként, hanem inkább metróállomásként. Nemcsak a 2-es metrót lehet onnan megközelíteni, a 2-es villamos megállói is az épület előtt vannak. A tér vitathatalanul legcsúnyább épülete értékéről megoszlanak a vélemények, ugyanakkor kiemelt helyen van, felújított, műemléki környezetben. Régóta próbálják hasznosítani, és az sem újdonság, hogy kinézte magának az Országgyűlés, és a képviselők megszavazták a kisajátítását. Bontásról korábban nem gondolkodtak, de kiderült, hogy a székház tartószerkezete rossz állapotban van. Wachsler Tamás, a Steindl Imre Program vezetője elmondta: a munka az eredeti menetrend szerint haladt, kiválasztották azt a vállalkozást, amely a végleges terveket is elkészíti, és ezzel párhuzamosan felmérte az épületet. Megállapították meg, hogy a vasbeton szerkezeti elemek rossz állapotban vannak. A hatvanas években, amikor előkészítették az építést, nem számoltak azzal, hogy a Duna áradása miatt időről időre vízben fog állni a pince egy része. A szerkezeti elemeket cserélni lehetne vagy megerősíteni, a szigetelés is pótolható lenne, de ennek költségei nagyon magasak lennének.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.