Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Túlsúlyban az építőipari kisvállalkozások

NyomtatásTovábbra is a szervezetek nagy száma, a mikro- és kisvállalkozások túlsúlya jellemzi az építőipart, az ágazatban tavaly tíz cégből kilenc ötnél kevesebb személyt foglalkoztatott. A A lakossági munkaerő-felvétel adatai alapján az építőiparban foglalkoztatott 272 ezer fő a nemzetgazdaságban foglalkoztatottak 6,5 százalékát jelenti. Jóllehet az építőipari keresetek tavaly az átlagnál nagyobb mértékben nőttek, továbbra is jelentősen, több mint ötödével a nemzetgazdasági átlag alatt maradtak. Az elmaradásnak csak részben oka a fizikai foglalkozásúak magas aránya, mivel a szellemi foglalkozá­súak átlagkeresete is tizedével elmarad az átlagostól. Az építőipar év végi szerződésállománya 402 milliárd forintot tett ki, az éves termelés mintegy ötödét. Ez 48 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az épületekre szóló szerződések mértéke ugyanakkor jelentősen meghaladta a 2014 végit, amihez hozzájárult a lakásépítési engedélyek számának 2015. évi, csaknem 20 százalékos bővülése. Ugyanakkor 2015-ben is hiányoztak a nagy lakópark-, üzletközpont- és irodaház-építések.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.