Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Kiszámoltuk! Gigamennyiségben épülnek irodaházak Budapesten

NyomtatásSzerencsére tavasz óta nincs megállás, az elmúlt hónapokban sorra jelentik be az új fejlesztéseket, átalakításokat, így a realista.hu számba vette, hogy hol is tartunk jelenleg, megközelítőleg hány m2-nyi irodaházat építenek, illetve terveznek az elkövetkezendő években. Jelenleg 300 ezer négyzetméternél tartunk, de a 2. részben eljutunk majd az 1 millióig is.
Az elmúlt egy-két évben bíztató statisztikák jellemzik a kereskedelmi ingatlanpiacot, sorra épülnek fel az irodaépületek, miközben újabb beruházásokat jelentenek be, illetve indítanak el. Valamikor 2018 környékén valósulhat meg egy nagyobb átadási hullám, ami megdobhatja az új irodaterületek nagyságrendjét. Lóska Erika, a JLL társigazgatója nemrég nyilatkozott a realista.hu-nak: „a rendelkezésünkre álló adatok alapján 2018 végéig akár 290.000 m2-nyi új irodát is átadhatnak, amelyek nagy része spekulatív alapokon nyugszik. Fontos megjegyezni, hogy ebből a mennyiségből mintegy 170 ezer m2-nyi terület még nincs építés alatt.” A realista.hu most négyzetméter-vadászatra indult, vagyis megpróbáltuk feltérképezni, hogy hol is épülnek azok a százezrek: a spekulatív és a BTS (built to suite) fejlesztéseket egyaránt összegyűjtöttük.
Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.