Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Varga: újabb lakásépítési kedvezmény jöhet ősszel

NyomtatásRég voltunk ilyen kedvező helyzetben - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követő sajtótájékoztatón a Világgazdaság beszámolója szerint. Az ülésen a legfrissebb makrogazdasági adatok áttekintése után megállapították, hogy tartható az idei évre várt 2,5 százalékos GDP-növekedés. Ugyanakkor kidolgozás alatt áll a gazdaságélénkítő őszi csomag is, amely a foglalkoztatást és a munkaerőpiacot érinti majd, de "lesznek közte adóintézkedések is". A munkaerőhiány miatt a képzési rendszer átdolgozására és az elhelyezkedés gyorsítására van szükség a miniszter szerint. Az új programokra a kedvező államháztartási helyzet is lehetőséget ad, hiszen tizenöt éve nem volt ilyen alacsony az államháztartási hiány - indokolta Varga a vg.hu beszámolója szerint. A kabinet tárgyalt a CSOK adminisztrációs akadályainak csökkentéséről is. Ha a kormány ezt támogatja, akkor az új rendszerben az emberek gyorsabban juthatnak majd a támogatáshoz a tervek szerint. Varga arról is beszélt, hogy vizsgálják egy újabb, a lakásépítések fellendülését támogató adókedvezmény bevezetésének lehetőségét is, erre az őszi adócsomag részeként kerülhet sor. A munkásszállók építésének támogatása mellett felgyorsítanák az átképzési programokat, valamint januártól a munkaerőhiánnyal küzdő cégeknek segítséget nyújtatnának az új dolgozók felvételében.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.