Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Régiós szintre kell mérsékelni a lakáscélú kamatfelárakat

NyomtatásNagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Világgazdaság című lap Gazdasági kilátások és lehetőségek nevű konferenciáján úgy fogalmazott: a 2008-as pénzügyi válság előtt az állam túlzottan eladósodott, a lakosságnál a devizahitelezés okozott gondot, a válság után az állam esetében fiskális konszolidá­ciót, a lakosságnál a hitelek törlesztését lehetett tapasztalni. Hozzátette: a 2011 és 2016 közötti időszakban pedig nem is volt hazánk ráutalva a külső finanszírozásra. - A kiigazítási időszak véget kell hogy érjen, 2017-től a háztartások megtakarítási többlete csökken. A folyó fizetési mérleg többlete a következő két évben megfeleződhet, miután a háztartásoknál és a vállatoknál elindult a hitelezés – mutatott rá a távirati iroda szerint az alelnök. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a jegybank növekedési hitelprogramjának sikerült megfordítania a vállalati szektor 2009 és 2013 közötti hitelösszeomlását: napjainkban a teljes vállalati szektor hitelezése négy százalékkal bővül. A lakáscélú hitelek kamatfelárának régiós szintre kell csökkennie, a hosszabb kamatú hitelek arányának nőnie kell, és összehasonlítható banki termékek kellenek ahhoz, hogy hatékony árverseny alakuljon ki a bankszektorban – jelentette ki.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.