Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Miért nehéz ma megfelelő munkaerőt találni az építőiparban?

NyomtatásDebrecen – Árak, bérek, munkaerőhiány, megoldási lehetőségek: az építőipar hétköznapjairól beszélgettünk Bana Lászlóval, a Dryvit Profi Kft. ügyvezető-tulajdonosával, aki úgy látja, az elmúlt 15 évben ebben azágazatban nagyon rosszul álltak a cégek a szakembergárdához. - Gondoljunk csak bele: egy átlagos szakmunkás mondhatja-e azt a gyerekének, hogy nézd meg, én is ezen a területen dolgozok és neked is azt javaslom, legyél egy jó kőműves, burkoló, vagy ács, és élj úgy, mint én, aki nem vagyok bejelentve, vagy csak félig-meddig? S ha nincs munka, kijelentenek több hónapra, az esetleg meg-megszűnő építőipari cégek pedig hol kifizetnek, hol nem?… Úgy gondolom, az volt a probléma, hogyha véget ért egy projekt, a stabil, nagy múlttal rendelkező cégek is igyekeztek megszabadulni a fizikai dolgozóktól. Nem vették a fáradságot, hogy ezeknek az embereknek téli munkát adjanak. Úgy voltak vele: ha munka van, ember kell, akkor felveszik a dolgozót, ha meg vége a projektnek, akkor elküldik. Ez egy olyan hektikus helyzetet idézett elő, ami lehetetlenné tette, hogy ezek a munkások megéljék azt az élményt, ami szerintem nagyon fontos: a valahova tartozás érzését.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.