Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


Nagy a verseny a bankszektorban

NyomtatásA minősített fogyasztóbarát lakáshitel sikerességét is veszélyeztetheti a végrehajtási törvény tavaszi módosulása, hiszen a forrást biztosító jelzálogleveleket megdrágíthatja az, hogy a befektetők bizonytalannak érzik a fedezet értékesíthetőségét – figyelmeztet Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke.

A bankszektor üdvözli, ha a használt lakásokhoz kapcsolt CSOK feltételei tovább javulnak. A hitelintézetek támogatták és támogatni fogják a CSOK minél szélesebb körű alkalmazását. Ezt az is alátámasztja, hogy a bankrendszer jelentős erőforrásokat, időt és pénzt fordított a CSOK támasztotta komoly adminisztrációs feladatok teljesítésére. A bankokban 250 teljes állású munkatárs foglalkozik a CSOK adminisztratív folyamataival, s emellett banki ügyintézők ezrei fogadják és tájékoztatják az ügyfeleket. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a CSOK támogatáshoz a legtöbb esetben hitel is kapcsolódik. (....) Az új lakások építésére jótékony hatást gyakorolt a támogatási rendszer. Épp ezért szeretnénk, ha a CSOK felülvizsgálatakor a kormányzat a kedvezményes 5 százalékos áfaszintet megtartaná a lakásépítéseknél, s ezt előre meg is hirdetné. Már csak azért is, mert már most számos beruházó tétovázik, hogy beindítson-e nagy lakóházprojekteket.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.