Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Diszkriminatív a lakásépítési kedvezmény

NyomtatásAzok mentesülnek a lakástámogatás kamatainak visszafizetése alól, akik például lombikkezeléssel próbálkoztak

Egy pár azért fordult az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához, mert 2007-ben felvették a lakásépítési kedvezményt, és ehhez két gyermek vállalására tettek ígéretet. A gyermekek születésének határideje 2017. július 31. volt, de addig csak egy babájuk jött világra. A panaszos nő 2009 óta négy sikertelen terhességen esett át, és a beadvány írásakor is kivizsgálás alatt állt a vetélések miatt. Tehát nem azért nem született két gyermekük, mert a pár nem akarta. Mindezek ellenére jelenlegi formájában a jogszabály őket nem mentesíti a költségek visszafizetése alól, mint a reprodukciós eljárásokban sikertelen párokat. Az alapjogi biztos Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől kért további tájékoztatást az ügyben. Szerette volna megtudni, a hatályos jogszabályok szerint van-e lehetőség rá, hogy a szóban forgó, önhibájukon kívül gyermeket vállalni nem tudó családok is mentesülhessenek a megelőző kölcsön tőkeösszegén túli költségek alól. Illetve, ha erre jelenleg nincs mód, miképpen akarják megoldani a problémát.

 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.