Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


Alaptalanul pesszimista a lakásépítési előrejelzés

NyomtatásNoha az Építési piaci prognózis 2018 címet viseli a Build-Communication megbízásából készült és Varga Dénes közgazdász által tegnap bemutatott kiadvány, a fő kérdés a szakember szerint mégis az: mi lesz 2019 után? A kutatásvezető tényként kezelte, hogy az uniós források kifulladnak, a kedvezményes lakásáfa megszűnik, mindezek nyomán 2020-tól drasztikusan visszaesik mind a gazdasági növekedés, mind az építőipar teljesítménye. A proghózist készítő Varga Dénes szerző szerint az olyan közvetett eszközök, mint a bérek emelése, jobb eredményt hozhatnak a lakáspia­con, mint a közvetlen támogatások. Olyannyira, hogy utóbbiak „visszafogását” javasolta, az „őrültségnek” nevezett 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezménnyel az élen. A közgazdász odáig ment, hogy kijelentette: a kormány „visszaélt” a lakásáfával, mondván, az EU csak szociális célokra engedi azt alkalmazni. Szerinte éppen amiatt, hogy nem szociális célokat szolgál a kedvezményes kulcs, „nincs realitása” a hosszabbításnak. A Társaság a Lakásépítésért és Lakásfelújításért Egyesület azt közölte, hogy a szociálpolitika kereteibe beleférő lakásépítés definícióját a tagállam határozhatja meg.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.