Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Nem lehet ötletszerűen felújítani a lakásállományt

NyomtatásA magyar lakásállomány megújításának kihívásait járta körül az energiahatékonysági intézet tegnapi konferenciája, amelyen az átfogó szemlélet szükségességét hangsúlyozták az előadók. "Ne ötletszerűen álljunk hozzá olyan kérdésekhez, mint a lakásállomány felújítási és energiahatékonysági kérdései, hanem mérnökökhöz illő precizitással, átfogóan vizsgáljuk meg ezeket" – mondta Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár a Magyar Energiahatékonysági Intézet (Mehi) tegnapi szakmai konferenciáján. Szerinte stratégiai jelentőségű lépés volt, hogy pár éve a Miniszterelnökséghez került ez a terület, munkájuk mottójaként pedig kiemelte, hogy a fő célkitűzés a korszerű építésügy és a minőségi építészet létrehozása. Kiemelt jelentőségűnek nevezte azt is, hogy visszaállítsák az építészek, mérnökök szerepét, és tudatosítsák az állampolgárokban, építtetőkben, hogy mi is az ő szerepük. A készülő panelprogramról Füleky Zsolt azt mondta: fontos szakmai konzultáció zajlott a panel- és ipari technológiájú épületek sorsáról több munkacsoportban, amelynek során építészeti, műszaki, városképi, jogi és finanszírozhatósági szempontokat egyaránt figyelembe vettek. Varga Dénes közgazdász arról beszélt, hogy a lakáspiacot a mindenkori kormánynak támogatnia kell, noha az vita tárgya, hogy mennyivel. Mint mondta, ha a kormány bejelentené, hogy a 2019 utáni négy évben is 5 százalék marad a lakások forgalmi adója, azzal újabb beruházások indulhatnának el.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.