Login Form


Hogyan lehet a MÉASZ tagja?

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség önálló jogi személyiséggel rendelkező szakmai szövetségek szövetsége. melynek tagja lehet minden bel- és külföldön bejegyzett szakmai szövetség, magyar vagy külföldi illetőségű jogi személy, illetve természetes személy.

 

A tagsági viszony formái:

  • rendes tag
  • pártoló tag
  • tiszteletbeli tag

2021. május 8-án Gyárfás Attila, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség korábbi alelnöke életének 79. évében súlyos betegségben elhunyt.

Gyárfás Attilát 2021. május 27-én a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra.

Gyárfás Attila 1967-ben szerzett villamosmérnöki diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen, de figyelmét hamarosan épületgépészeti irányba fordította azzal, hogy az Április 4. Gépgyárban 1969-től a tüzeléstechnikai és légtechnikai berendezések automatikáit fejlesztette, amelyek hamarosan szinte egyeduralkodók lettek a mezőgazdaságban és az építőiparban, de még autószerelő műhelyekben is – nemcsak itthon, de a környező (akkoriban: baráti) országokban egyaránt. Gyárfás Attila 1977-től az Április 4. Gépipari Művek Örményesi Gépgyárának lett a fejlesztési főmérnöke, majd 1985-től a Művek Gépipari Kutató-fejlesztő Leányvállalatának vállalkozási főmérnökeként folytatta pályáját. Az 1980-as években mellékfoglalkozásban épületgépész tervezői jogosultsággal mezőgazdasági üzemek gázellátó rendszereit is tervezte.  1992-től a Marketbau-Remeha Kft. kereskedelmi igazgatójaként építette ki a melegvizes fűtési rendszerek piacát, 1998-tól pedig a Spiroterm Kft. ügyvezetőjeként a holland Spirotech levegő- és iszapleválasztóit honosította meg hazánkban. A Magyar Épületgépészek Szövetsége felkérésére a GMBSZ kidolgozásában vesz részt, 2006-tól annak tagjaként segítette a szakmai munkát.

Gyárfás Attila kiemelkedő munkásságát 2013-ban a MÉGSZ tagjai Meszlényi Zoltán díjjal ismerték el.

Gyárfás Attila közel 10 éven töltötte be a MÉASZ alelnöki tisztségét: az elnökségben az épületgépészeti ágazat szakmai szempontjait képviselve számtalan építő javaslattal és állásfoglalással segítette az építésgazdaság fejlődését, különösen épületenergetikai és felújítási területeken. Lényeglátása és pontossága különösen megmutatkozott szakmai anyagok összeállításánál és sürgős véleményezéseknél. Tisztessége, segítőkészsége és tudása kiemelkedően értékes példa számunkra.

Fájdalmas a búcsúzás. Emlékét megőrizzük!

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnöksége és tagjai