Login Form


Hogyan lehet a MÉASZ tagja?

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség önálló jogi személyiséggel rendelkező szakmai szövetségek szövetsége. melynek tagja lehet minden bel- és külföldön bejegyzett szakmai szövetség, magyar vagy külföldi illetőségű jogi személy, illetve természetes személy.

 

A tagsági viszony formái:

  • rendes tag
  • pártoló tag
  • tiszteletbeli tag

2023. június 2-án Építők Napja alkalmából a MÉASZ és tagszövetségei jelöltjei közül Építők Elismerő Oklevélben részesült:

 

 

  • Jankó Károly, a Jankó Faipari és Kereskedelmi Kft. megalapítója, ügyvezetője

"Jankó Károly családi vállalkozását 1987-ben indította el, 1998-tól Kft formában már 25 főt foglalkoztatott. A folyamatos üzemi fejlesztések, a legkorszerűbb gépi beruházások eredményeként ma a legújabb technológiával felszerelt európai piacon is elismert egyik legkorszerűbb magyarországi fa alapanyagból nyílászárók széles választékát gyártó cég a JANKÓ Kft.  Az 50 főnek munkát adó ma is családi vállalkozásként működő 1,5 milliárd Ft árbevétellel bíró cég példa értékű a hazai vállalkozások történetében."

  • Ladányi Ágnes, A Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség igazgatója

"Ladányi Ágnes 2011 óta dolgozik a hazai tégla- és cserépipar vállalatait összefogó Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség igazgatójaként. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem bölcsész karán végzett, majd 1999-ben a Közgazdaságtudományi Egyetemen (a mai Budapesti Corvinus Egyetemen) szerzett Master of Business Administration diplomát. Emellett számos magas szintű képzésen szerzett oklevelet. Szakmai rátermettsége, felkészültsége, kiemelkedő diplomáciai érzéke és munkabírása 12 éve segíti a MATÉSZ munkáját, ahol elkötelezetten képviseli a magyar égetett kerámia iparág érdekeit."

  • Orbán Imre, a Wienerberger Téglaipari Zrt. Termékmenedzsment és Műszaki Vevőszolgálata vezetője

"Orbán Imre 15 éve dolgozik a kerámiaipar kutatás-fejlesztés-menedzsment területén, mint kiváló, az iparág folyamatos fejlesztése iránt elkötelezett, innovatív gondolkodású szakember.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2005-ben szerzett okleveles építészmérnök diplomát. Itt 2015-ig tanított, majd – 2015-ben a tűzvédelmi tervező szakmérnök képesítést is megszerezve – tűzvédelmi tervezőknek és kivitelezőknek tart előadásokat.

2008-tól dolgozik a hazai tégla- és cserépipar meghatározó vállalatánál, a Wienerberger zRt. -nél, kezdetben termékfejlesztési mérnökként, illetve termékmenedzserként, majd 2021-től termékmenedzsment és alkalmazástechnikai vezetőként, jelenleg pedig termékmenedzsment és műszaki vevőszolgálat vezetőként.

Tevékenysége során kulcsszerepe van a vállalat új termékeinek tervezésében, bevezetésében. Munkája során többek között olyan innovatív és környezettudatos termékek fejlesztésében vett részt, mint a Porotherm X-therm termékcsalád, amelyre 2021-ben kutatótársaival együtt megkapta a BME és a Pro Progressio Alapítvány Innovációs díját.

Orbán Imre a Magyar Tégla és Tetőcserép Szövetség szakértőjeként is aktív szerepet vállal az iparági szakmai munkában."

  • Pintér Endre, a REVCO Magyarország Kft. kereskedelmi vezetője

"Pintér Endre megalakulása óta a MÉVSZ THR (teljes hőszigetelő rendszer) munkacsoport egyik legaktívabb tagja, az iparág oszlopos, elismert szakembere. Aktív közreműködője volt MÉVSZ Bevonatréteggel ellátott, többrétegű ragasztott táblás homlokzati hőszigetelő rendszerek tervezéséről és kivitelezéséről szóló Irányelv megalkotásának. 2022 óta a MÉVSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke."

 

A MÉASZ elnöksége további szakmai sikereket és jó egészséget kívánva ezúton is gratulál a kollégáknak!