FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

A Magyar Építőanyagipari Szövetség "Az építésgazdaság és a lakáspolitika kitörési pontjai az Európai Unió 2014-2020 programozási időszakában" címmel rendezte meg XVII. Gyártói Fórumát a Contsruma Nemzetközi Építőipari Szakkiállításon.

A szakmai konferencián a Magyarországon elhúzódó gazdasági válságot legnagyobb vesztese,  az építésgazdaság jelenlegi állapotát, a jövőbeni terveket és lehetőségeket vázolták fel a meghívott szakértők. A megrendelés állomány drasztikus csökkenése, a szabályozói környezet gyakori változása, a befektetők kivárása, a lakossági beruházások elhalasztása, a hitelszegény környezet egyenes következménye a vállalkozások számának – ezzel együtt a foglalkoztatás  – csökkenésének.

Az építésgazdaság, mint értéklánc felelős szereplői – A Magyar Építőanyagipari Szövetség és tagszervezete a Magyar Téglás Szövetség, a Magyar Építész Kamara és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által a Construma Nemzetközi Építőipari Szakkiállítás keretében rendezendő konferencián – rá kívánnak mutatni arra, hogy az Európai Unió 2014-2020 programozási időszak támogatási lehetőségei számos kitörési pontot jelenthetnek a terület-és településfejlesztés, a lakáspolitika, ezen belül az energia-hatékony építés-és felújítások területein.

Előadások (letölthető formátumban)