FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség olyan politikailag semleges, szakmailag hiteles, etikailag mértékadó szakmai érdekvédelmi fórum, amely az építésügy jog- és stratégia alkotásának megkerülhetetlen egyeztetési partnere. A MÉASZ egyik legfőbb törekvése a minőségi építés és az építőanyag gyártás versenyképességének fenntartható fejlesztése, valamint az építőanyagipar gazdasági és politikai súlyának növelése.


E céltól vezérelve a MÉASZ olyan rugalmas szervezeti felépítést és működést alakított ki, amely lehetővé teszi szövetségi tagjainak körén kívül is közös érdekeltségű érdekérvényesítési, PR, elemzési, K+F, stb. programok, projektek végrehajtását. A MÉASZ folyamatosan építi ki stabil és szerteágazó kormányzati és döntéshozói kapcsolatrendszerét, mely lehetővé teszi az ágazatot érintő döntések esetében a hatékony érdekérvényesítést.

 

Mindezeknek megfelelően a Szövetség

  • képviseli a hazai építőanyag- ipar minden ágazatát, függetlenül azok gazdasági súlyától és nyitott az ágazat valamennyi érdekelt szakmai szervezete számára
  • összehangolja az építőanyag gyártók érdekeit és közvetíti a döntéshozók felé,
  • képviseli tagjait és az építőanyag gyártást a hazai és a nemzetközi szakmai életben,
  • tagjai számára vonzó és hasznosítható szolgáltatásokat nyújt.

 

A MÉASZ legfőbb döntéshozó szerve a Közgyűlés, illetve az Elnökség, a szövetség munkaszervei a Munkacsoportok.