FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

A MÉASZ - az építőanyagok sokrétűsége következtében - szakmailag inhomogén területet fog össze. Ezt a kört jelentősen kibővítette az Európai Unió meghatározása, amely beiktatta építőanyag helyett az "építési célú termékek" fogalmát. Mindez indokolttá tette a szakmai egyesületek, szövetségének megalakítását, mivel az érdekvédelem, piacvédelem, minőségvédelem, stb. csak szakmai körben biztosítható.


Rendes tag lehet minden jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező, az építőanyag-ipar egy területét képviselő szervezet (szövetség), aki (amely) kötelezi magát arra, hogy a tevékenységét a Szövetség Alapszabályában foglalt elvek szerint folytatja, továbbá akit a Szövetség a tagok sorába felvett.

 

Tagszövetségeink
 Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség  Magyar Épületgépészek Szövetsége
Magyar Téglás Szövetség Minőségi Magyar Ablakgyártók Egyesülete
Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete