FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Pártoló tag: Magyarországon vagy külföldön bejegyzett jogi személy, illetve magyar vagy más állapolgárságú természetes személy, aki a Szövetség céljainak eléréséhez anyagi és más segítséget nyújt.

A MÉASZ hatályos Alapszabálya lehetővé teszi, hogy a társadalmi szervezetnek minősülő, egyesületi formában működő tagszövetségeken kívül egyéb jogi személyiségű társaságok is, azaz cégek, vállalkozások szakmai nézőpontjuk megjelenítésével vegyenek részt a MÉASZ munkájában.

Milyen előnyei vannak a pártolói tagságnak?

1. Iparági informáltság: a pártoló tagok valamennyi, a MÉASZ rendes tagjainak is rendelkezésére álló dokumentumot megkapnak, beleértve

  • a rendszeres iparági sajtófigyelést,
  • közlönyfigyelést,
  • az összes iparági, felügyeleti szervektől érkező tájékoztatást és munkaanyagot,
  • az aktuális szabályozást módosító munkaanyag-tervezeteket,
  • jövőbeli, leendő szabályozások munkaanyagait.

2. A hazai szabályozás befolyásolása:

  • A pártoló tagoknak lehetőségük van véleményezni a MÉASZ operatív vezetése által megküldött előzetes és formális (a társadalmi egyeztetési szakaszban lévő) szabályozási munkaanyagokat.
  • A többi taggal együtt részvétel a kormányzati és szakmai vélemény- és attítűd felmérésekben.

3. Részvétel a MÉASZ munkacsoportjaiban; az iparág versenyképességét erősítő szabályozási intézkedési és / vagy javaslatcsomagjainak kidolgozásában.

4. Nézőpontok bemutatása és befogadása: részvétel a MÉASZ szakmai rendezvényein, hallgatóként és előadóként egyaránt.

5. Láthatóság erősítése: megjelenés a MÉASZ külső és belső kommunikációs tevékenységében, összhangban az éves munkatervben és / vagy a Közgyűlés által megállapított irányokkal.

6. Aktív kapcsolatok kiépítése a társ-szakmai szervezetekkel és a szabályozókkal.

7.  Vélemények kifejtése a MÉASZ Közgyűlésein, tanácskozási joggal.

A pártoló tagdíj mértéke a Szövetség elnöksége és a pártoló tag megállapodásának függvénye és a belépéstől számított 1 éves időtartamra vonatkozik.

 

Pártoló tagjaink
Austrotherm Kft Creaton Hungary Kft.
Baumit Kft. Dörken Kft.
ÉMI Kht. Rigips Kft.
Rockwool Hungary Kft. TÜV Rheinland InterCert Kft.
VELUX Magyarország Kft. Xella Magyarország Kft.
Zalakerámia Zrt.