Login Form


Hogyan lehet a MÉASZ tagja?

A Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség önálló jogi személyiséggel rendelkező szakmai szövetségek szövetsége. melynek tagja lehet minden bel- és külföldön bejegyzett szakmai szövetség, magyar vagy külföldi illetőségű jogi személy, illetve természetes személy.

 

A tagsági viszony formái:

  • rendes tag
  • pártoló tag
  • tiszteletbeli tag

Az előző évek sikeres konferenciái után a Magyar Építéstechnika 4. alkalommal rendezi meg az „Épületfelújítás Konferenciát", melynek ezúttal szakmai támogató partnere a BME Épületszerkezettani Tanszéke.

A konferenciák az épületek felújítását, rekonstrukcióját járják körül minden alkalommal más-más témára, részterületre helyezve a hangsúlyt. Az Európai Parlament és Tanács 2010-ben hirdette ki „Az épületek energiahatékonyságáról – Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)" szóló 2010/31/EU számú irányelvet, mely szerint 2021-re minden új építésű épületet közel nulla energiafelhasználású és CO2 kibocsátású épületként kell megvalósítani, ráadásul a hatóságok által használt illetve a tulajdonukban lévő épületek esetén ezen elveknek már két évvel korábban érvényesülniük kell. Az ehhez kapcsolódó nemzeti követelmények (U-értékek) 2013. áprilisában a 1246/2013. (IV. 30.) kormány határozatban jelentek meg, melyeket Magyarországon középületekben 2015. január 1-től, míg minden más épületben 2018. január 1-től kell alkalmazni.

Bár a felújításokra ugyanazon követelmények sokszor csak korlátozottan alkalmazhatók, az energiafelhasználás és a CO2 kibocsátás csökkentése érdekében az elkövetkező időszak kiemelkedő feladata a hazai épületállomány, köztük a középületek és a nagyobb, többlakásos lakóépületek energiahatékony felújítása.

A 2013-as évi konferencia célja a jogi környezet, a finanszírozási, támogatási lehetőségek, az elmúlt évek tapasztalatainak, valamint a legújabb módszerek ismertetésével az érintett szakemberek hiteles tájékoztatása.

  • MÉK: konferencia 2 pont, épületlátogatás 0,5 pont (2013/211)
  • MMK: 2 pont (01/2013/0134)


Az esemény részletiről és a jelentkezés módjáról a ide kattintva tájékozódhat!