Üdvözöljük a MÉASZ intranet felületén!

Ezen a felületen nyílik alkalma a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség alábbi szolgáltatásainak igénybevételére:

  • tagsággal kapcsolatos adatszolgáltatás, adatmódosítás, információkérés
  • védett felület dokumentumainak elérése
  • saját dokumentumok feltöltése

Mindezeket a szolgáltatásokat sikeres beazonosítás után használhatja!

Jó munkát, hasznos böngészést kívánunk!

Belépés, azonosítás, regisztráció


FIGYELEM, ÁLHÍR! Egyes hiteltelen, impresszummal sem rendelkező álhír-oldalakon olyan információk terjednek, amelyek a "Hazai Hatékonyság 2" javaslatcsomag tartalmát meghamisítva, azt egy kihirdetett lakossági energetikai pályázatként mutatják be. Ezzel szemben a Hazai Hatékonyság 2 lakossági épületenergetikai célú javaslatcsomagot a MÉASZ készítette 2016 végén, hogy a kormányzat új megközelítésű, hatékonyan ösztönző intézkedéscsomagot hirdessen meg a lakossági épületenergetikai korszerűsítések átfogó előmozdításáért. A javaslatcsomagról kormányzati döntés egyelőre nem született. A hírt terjesztő internetes oldalak és közösségi profilok tudatosan ferdítik el az eredeti információt, saját olvasottságuk és népszerűségük növelése céljából. A MÉASZ megteszi a szükséges jogi lépéseket. Kérjük jelentsék az illetékes hatóságoknak mind az álhírt terjesztő portálokat, mind a közösségi oldalak profiljait. Fentiekkel összefüggésben kérjük: NE HÍVJON, ÉS NE KÜLDJÖN EMAILT!

Figyelmeztetést kapott a kormány - így lehetne megmenteni az építőipart a zuhanástól

NyomtatásA várakozások szerint 2016-ban megtörik az építőipari teljesítmény növekedése, a nagy értékű közmegrendelések visszaesését - amit a rendelésállomány éves alapon 48 százalékos csökkenése is jelez - a lakásépítés gyorsulása nem lesz képes ellensúlyozni. Az újabb lefelé tartó trend megállítására javaslatcsomagot állított össze az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége. Így többek közt szorgalmazzák - a teljesítési és a jóteljesítési garanciák 5-5 százalékban való maximálását és az elvégzett munkán alapuló díjkövetelés mértékéig jelzálogjog-bejegyzési lehetőséget a megrendelő tulajdonában lévő ingatlanra. Szigorúbb ellenőrzést és személyi felelősségvállalást tartanak indokoltnak a jogszabályban is biztosított, határidős fizetés működéséhez. - Az építési közbeszerzéseknél szigorúan be kellene tartani az irreálisan alacsony - a minimális rezsióradíjat el nem érő díjtétellel készült - szerződéskötési ár tilalmát, s szabályozást igényel a szokásos normaidőktől való lényeges eltérés indoklása. - Az ÉVOSZ fontosnak tartja a cégek pénzügyi minősítését, amit független szakértő készítsen el. - A közbeszerzési törvény (Kbt.) módosításával pedig ismét nyíljon meg a lehetőség arra a korábban bevált gyakorlatra, miszerint a nyertes ajánlatadó, aki rendszerint a generálkivitelező, csak akkor legyen kifizetve, ha igazolja, hogy az alvállalkozóit közvetlenül kifizette. - Az ÉVOSZ szerint a lakásállomány megőrzése, minőségének javítása érdekében évente legalább 400 ezer lakást kellene átfogóan felújítani, aminek a megvalósulását ösztönözné, ha számla alapján a felújítások áfájának 30 százalékát, maximum 3 millió forintot visszaigényelhetnének az építtetők.

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
A fenti tartalmat a szerzői jogokat rendező jogszabályok betartásával tesszük - részletesen - elérhetővé az Ön számára. Felhívjuk a figyelmét, hogy a teljes tartalom a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség honlapján nem elérhető, tovább olvasása a közölt linkre kattintással lehetséges. Ezzel azonban elhagyja a www.measz.hu weboldalt és egy olyan internetes felületre érkezik, ahol szervezetünknek a megjelenített tartalomra nincs ráhatása. Mindezt azért tartjuk fontosnak hangsúlyozni, mert a fenti írás teljes tartalmához való hozzáférést az eredeti jogtulajdonos részben vagy egészben korlátozhatja, esetenként meg is tagadhatja.

 

Fentiek tudomásul vételével a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség sajtófigyelő szolgáltatásában esetenként rövid tartalomelemző, recenzív kiegészítéssel is találkozhat, mely nem az eredeti cikk része. Ezek az írások szövetségünk szellemi termékei, és semmilyen formában sem tükrözik az eredeti tartalom szerzőjének álláspontját.